Šumsko voće

„Lagani aperitiv ili digestiv za naše dame“

Proizvodi   sumsko voce

 Domaći liker od šumskog voća (borovnica, šumska kupina i glog) rađen je na podlozi vinskog destilata. Zreli i zdravi plodovi stavljaju se u vinski destilat, istovremeno se dodaje i sladilo. Postupak maceracije traje 2-3 tjedna. Nakon toga odstrane se plodovi i dobijemo ukusni aromatični liker.

Za pripremu voćnih likera dobar odabir su različite vrste bobičastog voća, koje je nepresušna riznica vitamina (pogotovo vitamina C i A) i minerala poput željeza, kalija, kalcija, fosfora, magnezija i prehrambenih vlakana. Zbog svojih sastojka bobičasto voće je dobar saveznik u prevenciji kardiovaskularnih i zloćudnih oboljenja. Veći unos prehrambenih vlakana šumskog voća povezan je s nižim rizikom od začepljenja krvnih žila, kao i u prevenciji karcinoma jajnika, jednjaka i bolesti želuca. Usto povoljno djeluju i na zdravlje cjelokupnog živčanog sustava.
Zato, koje god voće odabrali, nećete pogriješiti - jagode, borovnice, maline, kupine, nar, crveni ili crni ribizli, aronija, šumske jagode – sve su vrste bobičastog voća dobrodošle u različitim varijacijama ovog likera.
Za sve ljubitelje slatkog u kombinaciji s malo alkohola! Prilikom posluživanja likera od šumskog voća izbjegavajte led, držite liker u hladnjaku ili držite čaše u ledu koje ćete poslužiti za piće.

Search