O nama

Bilac

     Uz voćnjake posjedujemo i vlastiti pogon za preradu – ukomljavanje voća. Posebnim strojem voće se otkoštava i dobiveni masulj se ukomljuje u cisterne sa rashladnim sustavom kako bi se tijek fermentacije odvijao pod zadanom temperaturom, tkz. kontrolirana fermentacija. Takvim postupkom komina zadržava prirodne arome voća, koje kasnije daju aromatični buke rakije po određenom voću.
Destilacija fermentirane komine odvija se u suvremenom kotlu koji omogućava kvalitetan proizvod ukusnog i aromatična okusa. Dobiveni proizvod skladišti se u posebne cisterne (prokrom) gdje rakija dozrijeva najmanje šest mjeseci, a nakon toga spremna je za flaširanje i prodaju.

    Rakija je jedino prirodno piće koje se do 50 godina poboljšava i nakon pedesete godine ne slabi.
Poznavaoci voćnih rakija uživaju u tišini pri degustaciji voćnih rakija, kad slušaju tok rakije pri točenju, kad dignu čašu prema svjetlosti i opažaju bistrinu tekućine. Uživaju u ugodnim voćnim aromama, mirisu blage arome kada je kušaju. U brzo djelujućoj energiji koja se apsorbira u usnoj šupljini, jednjaku i želucu, daje pri optimalnom konzumiranju dobru volju, a također sposobnost prevladavanja psihičkih i fizičkih napora. Riječju ili pjevanjem narodnih pjesama, odajemo priznanje prirodi za njene darove i proizvođaču za trud i kvalitetni proizvod.

Search